En kıymetli misafirimizi beklerken nice hayaller kurarız. Kapıyı çaldığında ise geldiği yerin onun için en sıcak,en huzurlu ve en güvenli mekan olmasını isteriz.Masallar diyarını andıran konforlu bir bebek odasını nasıl tasarlayabiliriz? Bu sorunun cevabını sizler için sunuyorum. Sana ilham verebilecek ve bebeğinin gözlerini kamaştıracak iç tasarım önerileri ile karşınızdayız.

Bebek odasının iç tasarımını yapmak sanıldığı kadar basit bir iş değildir. Yakalanması gereken renk uyumu ve düzen her zaman göze hoş gelmeyebilir. Tavan,duvar,mobilyalar,halı ve dekor ürünleri.. Bir çok çeşit ürün gözlerimizin önüne seriliyor ve bu heyecanlı dönemde bebeğimiz için en uygun olanı bulmak ebeveynlerimizi zora sokuyor.

Renkli Duvarlar

Bebeğinizin odasının iç tasarımını yaparken  dikkat edilmesi gereken en önemli alan duvarlardır. Mobilyalarla,halıyla uyumlu bir duvar tasarlamalısınız.Bebeğinizin duvarlarını odanın kombinasyonuna uyum sağlayan dilediğiniz renkte boyayarak ve sevimli dekor ürünleri ekleyerek daha canlı ve cafcaflı bir hale getirebilirsiniz.Sadece duvarlarını değil tavanı da duvar rengine yakın bir tonla boyayarak gölgelendirme yapabilirsiniz.Ayrıca  tavana da yıldızlar,bulutlar,gök cisimleri ve daha nice simge ekleyebilirsiniz. Büyüdükçe dikkatini çekecek olan bu parçalar rüyalarını süsleyecek. Hazırladığınız oda ise masal diyarı havasına bürünerek daha ferah olacaktır.

Bebek Odası Kapı Süslemesi

Kapıyı, odasının iç tasarımı kadar özenle süslemeliyiz. Herşeyi satın almalıyız tarzında bir kural yok. Kendimiz el emeği bir çok çeşit kapı süsleri yapabiliriz. Burada kullanabieceğimiz sınırsız sayıda aksesuar ürünleri var. Örneğin bebeğinizin ismini hatta baş harfini yazdırabilirsiniz.Kendiniz de keçe kullanarak bebeğinize bu ürünü hazırlayabilirsiniz.Emin olun el emeğiniz olduğunda özel bir önem taşıyacaktır ve çok güzel olucaktır.   

Perdeleri Canlandırın

Evin diğer bölümlerinde kullanamayacağınız kadar dekoru bebeğinizin odasında kullanabilirsiniz. Peki ya bu durumda perdeleri de canlandırmaya ne dersiniz ? Masal diyarını andıran bu odada perdeler de kendi yerini alıyor. Perdeleri tutan ayıcıklar, maymunlar kullanabilirsiniz.Bulutlar, ponponlar ve odanın havasına uygun parçalar keserek de  perdeleri baştan yaratmış , yeni bir hava ve görünüm elde etmiş olabilirsiniz.

Bebek Odası Alışverişinde Detaylar

Bebeğinizin nasıl bir odada büyümesine karar verdiyseniz artık hazırlık vakti geldi ve çattı demektir. Bebeğiniz için temel olarak gerekli gördüğümüz ürünleri sizler için sıralıyorum. Eğer sizler de isterseniz listemize ekleme yapabilirsiniz.

  • Beşik
  • Yatak yahut karyola
  • Battaniye takımı
  • Dolap
  • Gece lambası
  • Oda termometresi
  • Bebek kıyafetleri
  • Bebek temizlik ürünleri en önemli parçalardandır. 

Bunların yanında özel olarak eklemek istediğim bir nokta daha var. Bebeğiniz uykusunda iken siz güven rahatlığıyla günlük işlerinizi yapabilin diye kamera veya telsiz de sizin için çok pratik ve güvenli olucaktır. Ayrıca bebeğinizle gitmeniz gereken yerler olduğundaysa bebek arabası da en vazgeçilmez parçanız olucaktır.